Boek & Theater Proeverij / presentatie: Wim Daniels

Ontmoet theatermakers, schrijvers en artiesten
di 26 nov ’24 20:30
  • 26 nov ’24
    20:30
    Kleine zaal

Voor de vierde keer organiseren wij in samenwerking met de Bibliotheek Waalwijk de Boek & Theater Proeverij!

Tijdens deze Proeverij krijgt je op een luchtige wijze voorproefjes van boeken die dit seizoen in een toneelbewerking op de podia van De Leest te zien zijn. Er zijn korte boekpresentaties, er worden trailers vertoond en er worden interessante gesprekken gevoerd met boekdeskundigen en theatermakers. De avond wordt traditiegetrouw gepresenteerd door taalkundige, cabaretier en schrijver Wim Daniëls.

De aanwezige gasten zijn: actrice Fockeline Ouwerkerk en regisseur Benno Hoogveld van de solovoorstelling ’t Hooge Nest, Anneloes Timmerije, schrijfster van het boek De Mannen van Maria, dat ten tonele wordt gebracht door actrice Anna Drijver. Acteur Leendert de Ridder, die de hoofdrol speelt van Anton Steenwijk in het toneelstuk De Aanslag en actrice Shelly Bos die de rol speelt van Roxane in het toneelstuk Cyrano. Daarnaast is Leonoor van Dam, collectioneur van de Bibliotheek Midden – Brabant te gast en zal de Waalwijkse Stadsdichter Romy van Dongen poëtische notulen maken van de avond. 
Naast gespreken en trailers van voorstellingen is er live muziek. 

Heel Nederland Leest - Boek ‘Joe Speedboot’ cadeau 
In de maand november leest heel Nederland één boek: Joe Speedboot van schrijver Tommy Wieringa. Je krijgt dit boek in november cadeau bij de bibliotheek. Bezoekers van de Boek & Theaterproeverij ontvangen dit boek op 26 november als cadeautje in De Leest.

 

Biebkorting
Leden van de Bibliotheek Midden-Brabant ontvangen € 1,50 korting op vertoon van biebpas.