Foto: Jaap Reedijk

Rundfunk, Lisa Ostermann, Valentina Tóth en Peter van Rooijen winnen cabaretprijzen

Het duo Rundfunk, bestaande uit Yannick van de Velde en Tom van Kalmthout, won de prijs in de categorie Entertainment voor hun show Schau (op 21 november in De Leest, uitverkocht). "Met hun schrijnende absurdisme en onpersoonlijke, sketchmatige stijl zetten de twee jongemannen van Rundfunk het cabaretgenre op zijn kop", schrijft de jury in het rapport.

Lisa Ostermann won in de categorie Engagement voor haar show Makkelijk in de omgang (17 oktober in De Leest, laatste kaarten!)

Peter Van Rooijen mocht samen met zijn band de Poelifinario in de categorie Kleinkunst mee naar huis nemen. Volgens de jury is zijn voorstelling Liefde, dood & taart "een unieke kleinkunstervaring".

De Neerlands Hoop, de prijs voor het grootste cabarettalent van het jaar, ging naar Valentina Tóth. De cabaretière won de prestigieuze prijs voor haar voorstelling Wildbloei (13 november in De Leest, uitverkocht; bijgeboekt op 8 maart) . "Tóth verpakt haar levensverhaal in een ode aan de hysterische vrouwen die ze om zich heen zag en herwaardeert daarmee behendig deze beladen term", zegt de jury.

De prestigieuze cabaretprijzen worden elk jaar uitgereikt door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.